Over Biton

Biton is een van de zeven grote studentengezelligheidsverenigingen in Utrecht. Via deze vier hoofdpunten onderscheiden wij ons van de rest:

Vrijblijvendheid
Na je introductie en je contributiebetaling, hoef je helemaal niks meer. Geen verplichtingen dus. Wel is er van alles te doen; Je kunt bijvoorbeeld actief worden in clubs, commissies en disputen en meedoen aan activiteiten en feesten die zij organiseren. Daarnaast kun je leren hoe je moet tappen, koken (of komen eten), in de zomer chillen in de tuin of aan de bar hangen.

Gelijkwaardigheid
Bij Biton behandelen we iedereen op dezelfde manier. Alle leden, ook eerstejaars en bestuurders, zijn gelijkwaardig. Dit is tijdens de introductie al merkbaar en zet zich verder voort op de vereniging.

Diversiteit
LAN-parties, dance parties, Metal-barhangavonden en open podia. Biton heeft van alles wat. De leden zijn uiteenlopende mensen van bijna alle studies, dus er is altijd wel iemand met wie je over je favoriete onderwerp kunt praten. Ons assortiment is ook divers: we hebben de grootste collectie sterke drank van heel studerend Nederland.

Kleinschaligheid
In vergelijking met de andere zes verenigingen, zijn wij een kleine vereniging. Het ledenaantal van Biton ligt meestal rond de 400. Dit zorgt ervoor dat je elkaar gemakkelijk leert kennen, niet in de massa opgaat en altijd bij iemand aan kunt schuiven.

 

Tot hoe laat is Biton open?

Elke maandag, donderdag en zaterdag gooien we de bar open: maandag en zaterdag om half 9, en donderdag al om 4 uur. Biton heeft geen vaste sluitingstijd; we zijn open zolang het gezellig is.

 

Hoe word ik lid?

Dat kan drie keer per jaar tijdens de introductieperiodes die IK’s worden genoemd. Hier » kun je lezen wat er tijdens een IK gebeurt en wanneer je een introductie kunt doorlopen. Om je in te schrijven of de sfeer van Biton even te proeven kun je contact » met ons opnemen.

Je bent van harte welkom op onze sociëteit aan het Lucasbolwerk!