Waarom zou ik lid worden van een vereniging? +

Je leert erg snel veel nieuwe en leuke mensen kennen. Hierdoor verbreed je je sociale leven en kom je middenin het studentenleven van Utrecht terecht. Daarnaast biedt een vereniging veel mogelijkheden om je te ontwikkelen, bijvoorbeeld door activiteiten en (grote) evenementen te organiseren, of door avonden achter de bar te staan op de sociƫteit.

Ik moet veel tijd besteden aan mijn studie. Kan ik dan wel lid worden?+

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je je studie verwaarloost. Bij Biton hoeft dit ook niet, aangezien Biton erg vrijblijvend is. Je kan heel veel, maar naast contributie betalen en een introductie lopen, is er niks verplicht. Zelfs tijdens je introductie kun je in overleg vrij krijgen voor studie-gerelateerde dingen. Je bepaalt zelf hoeveel tijd je aan de vereniging besteedt en kan dus zo actief worden als je zelf wil. Als je eenmaal lid bent geldt dat nog steeds: je hoeft dus niet verplicht een aantal avonden per maand langs te komen. Ook heeft Biton studiemiddagen, waar je 's middags rustig in het pand kunt studeren als andere studieplekken allemaal vol zitten.

Wat kan ik verwachten als ik lid word van Biton?+

Veel gezelligheid, een grote verscheidenheid aan mensen en de mogelijkheid om nieuwe vrienden te maken. Je kan actief meedoen aan commissies maar je kan er ook voor kiezen gezellig aan de bar te komen hangen en je te goed doen aan ons originele aanbod in verschillende dranken. Je kunt rustig zitten in Millyways of in de achtertuin en je kan je vermaken op de dansvloer. Er is genoeg te doen!

Heeft Biton echt geen ontgroening?+

Nee, Biton heeft geen ontgroening. Wel hebben we een verplichte introductieperiode, waarbij je kennismaakt met Biton. De introductieperiodes zijn bedoeld om de vereniging en haar leden goed te leren kennen. Ook leer je bij welke commissies en clubs je kunt gaan en krijg je de mogelijkheid om te ontdekken wat je nog meer kan doen binnen Biton. Het draait tijdens de introductieperiode dan ook vooral om het ontmoeten van nieuwe en oude Bitonezen, en je gaat sowieso een leuke tijd tegemoet!

Hoeveel leden heeft Biton?+

Biton heeft ongeveer 410 leden. We horen dus bij een van de kleinere studentengezelligheidsverenigingen van Utrecht. Dat betekent ruim genoeg nieuwe mensen om te leren kennen, maar ook heel veel gezelligheid doordat iedereen elkaar kent.

Hoe vaak is Biton open?+

Biton is drie dagen per week open: op maandag-, donderdag- en zaterdagavond. Niet dat er de rest van de dagen niks te doen is. Op dinsdag en woensdag wordt er ook van alles georganiseerd door de clubs en disputen die Biton rijk is. Dat kan variƫren van een avond bordspelletjes spelen tot een biercantus of een workshop taarten versieren.

Ik heb een andere vraag, waar moet ik zijn?+

Voor verdere vragen kun je altijd bellen (030-2341310), mailen (info@biton.nl) of gewoon een keertje langskomen.